Begynder-kursus

På kurset lærer du at bruge de grundlæggende redskaber i SketchUp. Med fokus på opbygnings- og modelleringsværktøjer får du kendskab til, hvordan en tegning bør struktureres, hvordan træer, biler og mennesker hentes fra internettet, og hvordan overflader bemales med farver og billeder.

Du lærer også at importere tegninger fra andre tegneprogrammer, og hvordan du gemmer billeder af din SketchUp-model.

 

Avanceret-kursus

Hvis du allerede kender til SketchUp, enten fra begynder-kurset eller ved selvstudie, vil dette kursus gøre dig i stand til at arbejde mere effektivt og give dig svar på problemstillinger, du oplever i brugen af SketchUp.

Du lærer at anvende programmets mere avancerede funktioner – lige fra landskabsværktøjet Sandbox til modellering af en bygning udfra et foto. Desuden bliver du introduceret til gratis plugins, der gør det muligt at tegne spline-kurver og bygge dobbeltkrumme former, som ellers ikke er typiske værktøjer i SketchUp. Deltagerne opfordres til at nævne konkrete problemstillinger, som diskuteres og løses på kurset.

 

Form

Kurserne varer 1 dag fra kl. 9-16. Undervisningen foregår både med mundtlig introduktion til programmets funktioner og øvelser for deltagerne. Der suppleres med et grundigt kompendiemateriale, som afspejler det planlagte indhold i undervisningen til brug efter kurset.

Hent møbler, planter, biler, mennesker osv. fra 3d-Warehouse; et gigantisk arkiv med gratis 3d-modeller, som er tilgængelige direkte fra SketchUp.

Billeder kan klistres på overflader, flyttes rundt og skaleres.

Man kan endda bruge transparente PNG-filer.

CAD-tegninger kan importeres i SketchUp PRO.

Med planer, snit og opstalter er det en smal sag at bygge en 3d-model.